Fit and Health

Mărțișor

Scrie un comentariu

Ca în multe alte zile de început de Martie, m-am trezit – cu mult înainte de a suna alarma, la auzul ciripitului vesel al păsărilor care, chiar de-i frig și ploaie (sau vânt), anunță sosirea minunatei Primăveri.

Stând preț de câteva minute și ascultând toată această gălăgie frumoasă, mi-am dat seama că sunt un martor tăcut la ceea ce numim renașterea naturii după iarna cea geroasă. Liniștea casei, însoțită încă de orele matinale aflate sub stăpânirea întunericului, contrasta plăcut cu zarva de afară. Este minunat să Simți fiecare zi, cu trezit de dimineață sau nu, cu ploaie măruntă sau soare primăvăratic, cu șoapte de „Bună dimineața!” sau graba specifică întârzierii spre serviciu. Să te trezești cu starea ceea de bine că timpul este relativ, că tot ce urmează să se întâmple este exact ce ai nevoie, că fiecare clipă este presărată de Iubire și Frumusețe. În fiecare zi aud păreri despre „cât de repede” trece timpul, vorba unei prietene: acum e luni, acum e sâmbătă. Așteptăm cu înfrigurare ziua de vineri, zi care, asemenea experimentului lui Pavlov, ne face să simțim aroma sfârșitului de săptămână. Alergăm! Alergăm! Alergăm! Abia aștept să: treacă săptămâna asta, evenimentul ăsta, perioada asta, ziua asta, ora asta…etc. Uităm să trăim fiecare moment al vieții, fiecare clipă ce este unică, în goana noastră după Efemer.

Conștientizând cu ceva timp în urmă că Timpului îi dăm noi importanța pe care o are, m-am oprit și, respirând adânc, am Văzut tot ce este în jurul meu și….stupoare! lucrurile se întâmplă, cu un început și un sfârșit chiar dacă eu nu sunt acolo făptuitor. Că ziua are totuși 24 de ore bune, că pot face într-o zi exact ceea ce vreau și îmi propun să fac, ba! mai mult, am înțeles că timpul este de fapt aliatul meu și nu dușman; că tot ceea ce se întâmplă este exact ce trebuie să se întâmple la momentul respectiv; că lucrurile sunt doar lucruri, nici bune, nici rele, nici mai verzi, nici mai albastre, că fiecare dintre noi percepe „realitatea” într-un fel unic și asta nu înseamnă că este greșit. Am înțeles că a avea așteptări vis-a-vis de comportamentul celorlalți este un lucru absurd. Am ajuns să Simt fiecare zi, cu tot ce vine ea; am înțeles că cea mai mare bogăție a unui om este Iubirea și dăruind iubire este de fapt esența noțiunii de Uman. Nu oferi ceva ca să primești înapoi, doar oferi pentru că…pur și simplu oferi. Astăzi, este prima zi a lui Mărțișor, sărbătoare dacică, una dintre cele mai frumoase, în opinia mea, tocmai pentru că celebrează Feminitatea. Îmi doresc ca acest obicei să se transmită, în continuare, din generație în generație, pentru că are o semnificație aparte, unică în lume, aproape că sfidează Timpul prin frumusețea lui. S-a lăsat seara peste toți și toate și mâine va începe o nouă zi, un nou prilej de a da importanță fiecărei clipe, de a trăi frumos.

Cu drag a voastră,

Dana

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s